Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Bölüm hocalarımızın da yer aldığı “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

“Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nın Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” özel destek çağrısı kapsamında, Fakültemiz Öğretim Üyeleri Dr. Belma ENGİN GÜDER, Dr. Tuğçe YILDIZ ve Dr. Güngör Hacıoğlu’nun da atölye liderleri olarak yer alacağı “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem ILGIN yürütücülüğündeki projede Ezine Belediyesi, Hatay Kırıkhan Belediyesi ve Troya Müzesi paydaş olarak yer almaktadır. Proje kapsamındaki 11 farklı atölye ile akademisyen, eğitmen, idari personel ve gönüllülerden oluşan toplam 41 kişilik ekibin, Kırıkhan’da bulunan çadır/konteyner kentlerdeki çocuklara psiko-sosyal destek sağlaması hedeflenmektedir.

11-12-13 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek proje ile deprem  bölgesine yönelik temin edilecek yazlık giyim malzemeleri (kadın-erkek-çocuk) de Kırıkhan’a götürülecek olup, malzemelerin depremden etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanmaktadır.

Destekleriniz için TÜBİTAK 4007 “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” sosyal medya hesaplarını takip etmenizi rica ederiz.