Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Dış Paydaş Toplantısı -1

Dış Paydaş Toplantısı 1

BİİBF-Uluslararası İlişkiler Bölümü Dış Paydaş Kurulu 2. Toplantısı Gerçekleştirildi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü Dış Paydaş Kurulu ikinci toplantısını 25 Nisan Perşembe günü çevrimiçi olarak gerçekleştirdi. Toplantıya kurul üyelerinden Büyükelçi (E) Erdoğan İşcan, Prof.Dr. Yücel Acer, Prof.Dr. Fırat Purtaş, Hatice Zeynep Şen ve Otabek Omonkulov ile Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeleri katılım sağladı.

Toplantının ana gündemi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle uygulanmaya başlayan %30 İngilizce programın müfredatının değerlendirmesi oldu. Kurul üyelerinin tamamı %30 İngilizce program uygulamasını memnuniyetle karşılarken, Uluslararası İlişkiler bölümünün önümüzdeki süreç içerisinde tamamen İngilizce yürütülmesinin de Uluslararası konjonktür ve Bölümle ilgili iş ve kariyer fırsatları göz önünde bulundurulduğunda daha iyi olacağı görüşünü dile getirdi.

Kurul üyeleri ayrıca yeni İngilizce seçmeli ders önerilerinde bulundu. Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olanların medya ve iletişim, uluslararası kuruluşlar gibi sektörlerde de kariyer fırsatlarının olduğunu hatırlatarak bu alanlara ilişkin seçmeli derslerin programa eklenebileceği belirtildi. Ayrıca, tarih, ekonomi, çevre eksenli konuların son yıllarda hem Türkiye hem de dünya genelinde farklı boyutlarıyla öne çıktığı hatırlatılarak bu alanda güncel gelişmeleri ve akımları takip eden derslerin programa eklenmesi önerildi. Öte yandan, Çanakkale gibi tarihi açıdan önemli bir şehirde bulunan Üniversitenin bütün bölümlerinde Çanakkale Savaşlarının, Yerel ve Toplum tarihinin anlatılacağı seçmeli derslerin olmasının önemi vurgulandı. Bu gibi derslerin Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine de katma değer sağlayacağı ifade edildi. 

Müfredatın da gözden geçirildiği toplantıda, diplomatik yazışma dersinin bir döneme inmesine, uluslararası güvenlik dersinin ise İngilizce ve zorunlu hale getirilmesine karar verildi. 

Özellikle pandemi dönemi itibariyle daha sıklıkla uygulanmaya başlayan çevrimiçi eğitim ve toplantı düzenlemenin kolaylığı hatırlatılarak, Bölüm öğrencileri için alanında uzman kişilerin, diğer üniversitelerden akademisyenlerin katılım sağlayacağı ek ders programları, konferanslar, panellerin çevrimiçi de düzenlenmesinin öğrencilerin ders dışı alanda da gelişmeleri ve sosyalleşmeleri için imkan sağlayacağı belirtildi.

Toplantı tutanağı ektedir.

Ekler

dış paydaş toplantısı 1.pdf